Vocabulaire
- addition
f adisjɔ̃účetv restauraci - ail
m ajčesnek - apéritif
m apeʀitifaperitiv - apporter apɔʀtepřinést
- carafe
f kaʀafkarafa - carte
f kaʀtjídelní lístek - cas
m kɑpřípad - certainement sεʀtεnmɑ̃jistě, zajisté
- côtelette
f kotlεtkotleta - couteau
m kutonůž - couvert
m kuvεʀpříbor - cuillère
f kɥijεʀlžíce - dessert
m desεʀzákusek, dezert - épeler ep(ə)lehláskovat
- excell|ent/-ente εkselɑ̃výborný, vynikající
- fenêtre
f f(ə)nεtʀokno - fines herbes
f pl finzεʀbbylinky - filet
m filεfilet, plátekmasa - fourchette
f fuʀʃεtvidlička - gâteau
m gɑtokoláč, dortovocný ap. - gaz|eux/-euse gɑzøperlivý
- glace
f glaszmrzlina - grill|é/-ée gʀijegrilovaný
- hors-d'œuvre
m ˈɔʀdœvʀpředkrm - juste ʒystpouze, přesně, právě
- not|é/-ée nɔtezaznamenaný, zapsaný
do notesu ap. - oignon
m ɔɲɔ̃cibule - pan|é/-ée paneve strouhance, obalovaný
- personne
f pεʀsɔnosoba - plat/plate pla/platneperlivý
- plat
m plajídlochod - possible pɔsiblmožný
- potage
m pɔtaʒpolévkahustá, krémová - pourboire
m puʀbwaʀspropitné - près
de qqch pʀεblízkočeho - problème
m pʀɔblεmproblém - recommander ʀ(ə)kɔmɑ̃dedoporučit
- regretter ʀ(ə)gʀetelitovat
- réservation
f ʀezεʀvasjɔ̃rezervace - réserv|é/-ée ʀezεʀverezervovaný
- réserver ʀezεʀverezervovat
- satisf|ait/-aite satisfεspokojený
- sauce
f sosomáčka - saumon
m somɔ̃losos - saut|é/-ée soteopékaný, restovaný
- serveur
m /serveusef sεʀvœʀ/sεʀvøzčíšník/servírka - service
m sεʀvisobsluha, servis - si sipokud, jestli
- soupe
f suppolévka - table
f tablstůl - terrasse
f teʀaszahrádkarestaurace , terasa - thon
m tɔ̃tuňák - tout de suite tu də sɥit(i)hned
- voici vwasitady