Vocabulaire
- addition 
f adisjɔ̃účetv restauraci  - ail 
m ajčesnek - apéritif 
m apeʀitifaperitiv - apporter apɔʀtepřinést
 - carafe 
f kaʀafkarafa - carte 
f kaʀtjídelní lístek - cas 
m kɑpřípad - certainement sεʀtεnmɑ̃jistě, zajisté
 - côtelette 
f kotlεtkotleta - couteau 
m kutonůž - couvert 
m kuvεʀpříbor - cuillère 
f kɥijεʀlžíce - dessert 
m desεʀzákusek, dezert - épeler ep(ə)lehláskovat
 - excell|ent/-ente εkselɑ̃výborný, vynikající
 - fenêtre 
f f(ə)nεtʀokno - fines herbes 
f pl finzεʀbbylinky - filet 
m filεfilet, plátekmasa  - fourchette 
f fuʀʃεtvidlička - gâteau 
m gɑtokoláč, dortovocný ap.  - gaz|eux/-euse gɑzøperlivý
 - glace 
f glaszmrzlina - grill|é/-ée gʀijegrilovaný
 - hors-d'œuvre 
m ˈɔʀdœvʀpředkrm - juste ʒystpouze, přesně, právě
 - not|é/-ée nɔtezaznamenaný, zapsaný 
do notesu ap.  - oignon 
m ɔɲɔ̃cibule - pan|é/-ée paneve strouhance, obalovaný
 - personne 
f pεʀsɔnosoba - plat/plate pla/platneperlivý
 - plat 
m plajídlochod  - possible pɔsiblmožný
 - potage 
m pɔtaʒpolévkahustá, krémová  - pourboire 
m puʀbwaʀspropitné - près 
de qqch pʀεblízkočeho  - problème 
m pʀɔblεmproblém - recommander ʀ(ə)kɔmɑ̃dedoporučit
 - regretter ʀ(ə)gʀetelitovat
 - réservation 
f ʀezεʀvasjɔ̃rezervace - réserv|é/-ée ʀezεʀverezervovaný
 - réserver ʀezεʀverezervovat
 - satisf|ait/-aite satisfεspokojený
 - sauce 
f sosomáčka - saumon 
m somɔ̃losos - saut|é/-ée soteopékaný, restovaný
 - serveur 
m /serveusef sεʀvœʀ/sεʀvøzčíšník/servírka - service 
m sεʀvisobsluha, servis - si sipokud, jestli
 - soupe 
f suppolévka - table 
f tablstůl - terrasse 
f teʀaszahrádkarestaurace , terasa - thon 
m tɔ̃tuňák - tout de suite tu də sɥit(i)hned
 - voici vwasitady